Praktikus segítség az étteremben

Írtam már róla, hogy egy gyerekkori álmom valósult meg, amikor megnyitottam a saját éttermemet. Az ilyen típusú konyhák üzemeltetését már iskolákban is tanítják, nagy gyakorlat alakult már ki a hosszú évek alatt. A technológia fejlődésével azonban mint ahogy minden más, ez is változik. 100 évvel ezelőtt még például nehézséget okozhatott bizonyos ételek vagy italok gyors felmelegítése, míg manapság ezt könnyen meg tudjuk tenni egy mikrohullámú sütő segítségével.

mikrohullámú sütő árak

Az én éttermemben viszont eddig még nem volt ilyen, így most úgy döntöttem, hogy végre beszerzek egyet. Rá is kerestem a neten, hogy mikrohullámú sütő árak és rengeteg különböző találatot dobott ki. Végül ez az oldal volt a legszimpatikusabb.

Itt 154 különböző készülék közül válogathatok különböző szempontok mentén. Tudok például márkára szűrni, de ez számomra nem túl fontos szempont, nincs egy konkrét cég, akinek ajánlották volna számomra a termékeit. Az viszont már fontos szempont lehet, hogy be akarom-e építeni az eszközt, vagy úgy kell jól kinéznie és beleilleni a környezetbe, ha csak úgy szabadon áll. Nekem most ez utóbbira lesz szükségem.

Űrtartalom tekintetében fogalmam sincs, gondolom legyen minél nagyobb egy ilyen ipari jellegű, tehát nem egy háztartást ellátó, eszköz esetében. A teljesítmény, na ház az nagyon fontos. Ebből is legyen a lehető legnagyobb az egyéb szempontokat, például az árat, figyelembe véve. A grill funkció jól jöhet, ki tudja ha netán elromlana a rendes, vészhelyzet esetén jó megoldást jelenthet.

A funkciókat átnézve a melegen tartás az, ami egy étteremben igazán kellhet. Mert ugye azért leginkább frissen készítünk minden ételt, vagy ha olyanról van szó, mondjuk egy levesről, akkor melegítjük, na de hát ugye azt sokkal inkább a tűzhelyen. Viszont ha arról van szó, hogy a húst melegen tartsam, amíg a köretnek még kell pár perc, na az más tészta. Szóval ezt a szempontot is bepipálom a weboldalon található szűrőben. Ezzel gyorsan le is csökkent a találatok száma 8-ra, amit már könnyebben át tudok tekinteni.

Végül erre a modellre esett a választásom a fenti szempontok alapján: Whirlpool MWP 339 SW Mikrohullámú sütő – Fehér. Nem a legolcsóbb készülék, de egy étterembe nem is gondolkodhatok sokkal alacsonyabb árkategóriában. 33 literes, ami elég nagy, 900 W-os, ami már elfogadható teljesítmény. Emellett tud grillezni és gőzzel főzni is. A márkája elterjedt, megbízható és 2 év garancia is van rá. Illetve, ha akarok, extra összegért vásárolhatok rá plusz egy vagy 2 év garanciát. Külalakra egyébként kívül és belül egyaránt tetszetős, bár a középkori dizájntól igencsak elüt. Na de ez elmondható azért a konyhai eszközeink nagy részéről is.

Van rajta 7 fokozat, a kijelzője digitális és van rajta óra, meg persze időzítő funkció is. Ami kicsit eltér az átlagos mikróktól, hogy ennek az ajtaja lefelé nyílik, szóval nem kellene túl magasra tennem, mert én elég alacsony vagyok. Ezeken kívül még annyi mindent tud ez a gép, hogy fel se bírnám sorolni. Szerintem tökéletesen ki fogja tudni szolgálni az igényeinket.

Ami a technikai dolgokat illeti, az oldalon tudok bankkártyával fizetni és több féle képpen is hozzájuthatok a sütőmhöz. A személyes átvétel ingyenes és már a következő munkanap este átvehetem. Ha házhoz szállítást vagy GLS csomagpontra történő kiszállítást szeretnék, akkor az plusz 1500 Ft-omba kerülne és azt várhatóan 2 munkanap múlva kapom meg.

Szóval a mikrohullámú sütő árak manapság szerintem már nem olyan ördöngösen magasak, hogy ne tartsunk belőlük minden fontos étteremben, irodában vagy otthonban egyet.