Épp kezdtem volna újra élvezni az éttermeket, amikor a fogam közbeszólt

Van, ami nem várhat. Akkor sem, ha épp rettentően örülök annak, hogy újra nyitva vannak a kedvenc éttermeim. Mert ha elkezd fájni az ember foga, akkor nem az fogja érdekelni, hogy mit egyen, hanem, hogy mi az, ami segíthet rajta. Szerencsére legalább gyökérkezelés utáni fájdalom nem üldöz… Na de menjünk vissza kicsit a történetben.

Éppen hogy csak újra kinyitott minden, én meg meg is kaptam az oltási igazolványomat (mert ugye védett nem leszek tőle), úgyhogy ahogy annak lennie kellett, a nyakamba vettem a várost és felfaltam. Illetve felfaltam volna, hogyha nem üt be a második alkalom után egy rettenetes fogfájás. Nem volt más választásom, muszáj volt elmennem fogorvoshoz, bármennyire is sarkalatos pont ez az életemben. Meg hát őszintén szólva, szerintem nagyjából mindenkiében. Meglepődnék, ha valaki kifejezetten szeretné látogatni azt a bizonyos széket.

Nekem viszont ez most nem opcionális volt, hanem egyértelműen elkerülhetetlen és kötelező. Felkerestem a fogorvosbudapest.info oldalát, ahol pár kattintással megtaláltam az elérhetőségeket. Én valahogy telefonon mindig jobban szeretek bejelentkezni az adott helyre, mert jobban igazoltnak érzem, hogy várni fognak az adott időpontban.

Hát vártak is. Egy végtelenül kedves és türelmes fogorvos fogadott, akitől hamar megtudtam, hogy elég kutyául néznek ki a fogaim, már hogy fogkő és fogszuvasodás terén. Ezért kénytelen volt nekiállni és betömni őket. Közben meg azzal nyugtatott, hogy mennyire jól tettem, hogy eljöttem és ne bánkódjak most ezen a kis kellemetlenségen. Nagyon az utolsó pillanatok egyikében kerestem fel a fogaim épsége és menthetősége szempontjából. Rosszabb esetben nem csak ez a kis kellemetlenség jönne az életemben, hanem akár a gyökérkezelés utáni fájdalom is. Na persze, nem feltétlenül, hiszen ebben is lehet szerencsésebb és kevésbé szerencsés az ember. Erről a weboldalon is sokat lehet olvasni, de természetesen élőben is mindent elmesél az orvos, ha célirányosan faggatjuk.

Szóval végül is még jól is jött ki a lépés, hogy időben kezdett el fájni a fogam és nem már csak akkor, mikor már menthetetlen lett volna az egész szituáció. Igazából már a gyökérkezelés szó hallatán is teljesen összerezzentem, nem hogy mikor még az ezzel esetlegesen járó fájdalom is képbe került – még ha csak feltételesen is. Úgyhogy azt ajánlom, hogyha hasonló reakciót vált ki belőletek ez a gondolat, akkor járjatok rendszeresen fogorvoshoz.

Ha pedig inkább csak megbízható forrásból szeretnétek olvasni fogászati témákban, ferdítés és sallang nélkül, akkor is jó szívvel ajánlom a weboldalukat. Klasszikus a “fogorvos válaszol” felület, ahol tényleg mindenről szó esik, amit az emberek nem mernek megkérdezni, vagy el sem jutnak odáig, hogy kérdezhessenek. Lehet, hogy a gyökérkezelés utáni fájdalom körül is kicsit eloszlanának a homályos nézetek, ha többen olvasnának ilyen oldalakat.

gyökérkezelés utáni fájdalom