Vegán natúrkozmetikumok már a régi időkben is léteztek

Tudjátok, az, hogy valami ma trendi és felkapott, az nem jelenti azt, hogy teljesen újkeletű is egyben. A vegán natúrkozmetikumok például pontosan ebbe a kategóriába tartoznak: azt hihetnénk, hogy ezek pusztán a mai világ menő termékei, de valójában már a középkorban is léteztek. A régi idők emberei ebből a szempontból jóval előttünk jártak, hiszen már akkor tudták, amit mi most újra felhasználunk. Ez alatt azt értem, hogy a natúrkozmetikumok, amelyek kifejezetten természetes anyagokból készülnek, már a korai időkben is jelen voltak, hiszen minden ilyen tudomány a gyógynövények használatán alapul.

Márpedig én a gyógynövények használatának nagy pártolója vagyok, mert szerintem ezzel aztán tényleg nem nyúlhat mellé az ember. A herbiovit.hu pedig nagy segítségem abban, hogy a már középkorban is használatos natúrkozmetikumok közül válogathassak. A különbség csupán annyi talán, hogy a mai világban felértékelődött az is, hogy álalti alapanyag egyáltalán ne legyen az összetevők között, régebben erre azért nem fordítottak akkora figyelmet.

A vegán natúrkozmetikumok, amik közül az aloe verás termék a kedvencem amellett, hogy teljesen növényi alapúak, nem tartalmaznak semmilyen szintetikus anyagokat és bármi olyat, ami művi módon készült.

De persze nem csak az aloe vera van, amit bárkinek jó szívvel ajánlok, hanem mindenféle más panaszra vagy szituációra tudnak jó megoldást nyújtani. Például ott van a fekete nadálytő krém, ami nagyon hasznos az ízületi fájdalmak esetén, vagy mondjuk van kifejezetten glükózamin komplex krém, amiben szintén minden megvan, ami az egészséges ízületekhez kell. Ha fájdalomcsillapításról van szó, a lóbalzsam egy jó választás szintén, mert a benne fellelhető gyógynövényeknek köszönhetően hatékony tudja csillapítani a fájdalmat.

Egy igazán különleges darab a vegán natúrkozmetikumok közül az alpesi balzsam. Ennek a receptúrája 19 aktív hatóanyagot tartalmaz, amivel tulajdonképpen bármit tud orvosolni. Azt mondják, hogy ez a hegyekben élő idős emberek titka – hiszen valóban annyira széles spektrumon mozog a hatóanyag skála, hogy gyakorlatilag mindent lefed a fájdalomtól a megfázáson át egészen a fejfájásig.

Ha tehát természetes és komplex megoldást kerestek a problémáitokra, akkor a vegán natúrkozmetikumok között érdemes lehet válogatni, amiből a herbiovit.hu oldalon rengeteg van.