Miket lehet megtudni egy vacsora során?

Van egy baráti társaságunk, akikkel rendszeresen összejárunk. Valójában ők az én főiskolai barátaim és az ő párjuk. Már nagyon régóta ismerjük egymást és szerencsére megmaradt az ismeretség és a barátság is mind a mai napig. Viszont mivel már mindenkinek van családja, gyerekei, így nem olyan egyszerű összehozni ezeket a találkákat, mint régen, de azért igyekszünk rendszeresen találkozni. Van, amikor olyan programot csinálunk, amin az összes gyerek ott van és van, amikor kifejezetten gyerekmentes programot vagy estét, .

Például a legutóbbi találkozásunk is ilyen volt, amikor egy középkori hangulatú és tematikájú étterembe mentünk el közösen, a gyerekeink nélkül. Remekül éreztük magunkat, végre egy jót dumáltunk és persze rengeteget ettünk és ittunk, hiszen ebben a típusú étteremben ez a fő koncepció. Senki sem távozik éhesen az biztos.

A nagy beszélgetésben kaptam egy remek ötletet Petitől, az egyik barátomtól. Megemlítettem, hogy másnap tonert kell mennem venni az irodai nyomtatóba, mire ő a nyomtatoalkatresz.hu/toner oldalt ajánlotta. Elmondta, hogy ők már jó ideje innen vásárolják a tonert, nagyon megbízhatóak, mindig megkapják a megrendelt áru és ami különösen jó, hogy ingyenes a kiszállítás.

Ez remekül hangzott, így amikor hazaértem a vacsorából egyből rá is mentem a honlapjukra, hogy megnézzem a kínálatot. A mi irodánkban Oki márkájú nyomtató van és nagy örömömre láttam, hogy ezen az oldalon is találok ilyen márkájú nyomtatóhoz tonert.

Tudom, nem sokan ismerik ezt a márkát, de igenis létezik, sőt az egyik vezető cég ebben az iparágban. Az Oki márka már évtizedek óta létezik, azonban korábban telefonok gyártásával foglalkoztak, majd amikor felhagytak ezzel, akkor tértek át a nyomtatók gyártására. Sokféle nyomtatót forgalmaznak, vagyis mátrix- és lézernyomtatókat, valamint még címke nyomtatókat is. A speciális címke nyomtatók lényege, hogy a nyomtatás során LED fényt használnak, ami sokszor megbízhatóbb és hatékonyabb is, mint a lézer.

nyomtatoalkatresz.hu/toner

A mi irodánkban egészen pontosan az OKI PRO típusú nyomtató található. Ez elsősorban olyan cégeknek és irodáknak ajánlott, mint a miénk vagyis, ahol nagy mennyiségben és nagy példányszámban nyomtatnak. Nálunk ez abszolút így van, rengeteget használjuk. Ennek a márkának még egyéb különleges modelljei is vannak, mint például a fehér festékes nyomtató. Amikor először hallottam erről, akkor nem is értettem, hogy ez mit jelent. Mi az, hogy fehér festék? Azzal hogyan nyomtatunk? Aztán, amikor kicsit utána néztem, akkor lettem okosabb, hogy ezt a fehér színű nyomtatást elsősorban grafikai tervek és minták során használják, illetve ezzel fehér színű mintákat is lehet nyomtatni. Nyilván ez már nagyon speciális, csak bizonyos cégeknek van erre szüksége.

Nálunk az OKI nyomtató még multifunkciós is. Ez azt jelenti, hogy nemcsak nyomtatni tud, hanem emellett még szkennel, fénymásol és még faxot is lehet vele küldeni. Persze ezt a legutóbbi funkciót nem használjuk sűrűn, de azért jó, hogy van, mert néha azért szükség van rá.

Végül rendeltem a már említett nyomtatoalkatresz.hu/toner oldalon egy nagy kapacitású színes tonert. A nagy kapacitás azt jelenti, hogy több festékanyag van benne, mint egy átlagos tonerben, tehát több oldal nyomtatására elég. Kis is fizettem kártyával és már csak az ingyenes kiszállítást kellett megvárni.