Miért késtek Laciék az étteremből?

Mi, a felségemmel szeretjük az élvezeteket. Ez nálunk sok mindent jelent, de legfőképpen nagyon szeretünk enni. Imádjuk a hasunkat. Szerencsére ez egyáltalán nem látszik meg rajtunk, hiszen nagyon odafigyelünk arra, hogy mit eszünk és mellette pedig rengeteget mozgunk is.

Szerintünk ez a kulcsa mindennek, hiszen amikor valaki panaszkodik, hogy el van hízva vagy túlsúlyos, akkor az legtöbbször azért van, mert rosszul táplálkozik és mellé még nem is mozog eleget.

Ha már az evésnél tartunk, akkor természetesen étterembe is nagyon szeretünk járni. De persze ilyenkor sem engedjük el magunkat, hanem igyekszünk gondosan kiválasztani az éttermet és azt is, hogy mit rendelünk és mit eszünk.

Legutób az egyik baráti párral beszéltünk meg egy vacsorát. Késtek, ami nem volt rájuk jellemző. Laci sűrű elnézések közepette elmondta, hogy az ő munkája miatt késtek, ugyanis pont kész lett a lángvágás, amit megrendeltek az egyik építkezéshez.

A lángvágást konkrétan az Acélpartner Kft-től rendelték meg, mint ahogy már oly sokszor és ezúttal is nagyon meg voltak elégedve az általuk végzett munkával. Legfőképpen azért, mert ennél a cégnél nagyon fontos a minőség vagyis, hogy milyen minőségű terméket adnak ki a kezükből, amihez hozzájárul a sok éves tapasztalat, hiszen az Acélpartner Kft már 1999 óta létezik és mára már a piac egyik meghatározó szereplőjévé vált. 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásról beszélhetünk, amelynek mind belföldön, mind pedig külföldön vannak partnerei, így tulajdonképpen egy nemzetközileg is ismert vállalkozás.

Az egyik alapszolgáltatásuk a lángvágás, amely során enyhén ötvözött acélokat és általános rendeltetésű szerkezeti acélokat tudnak elvágni, maximálisan 350 mm-es vastagságig, illetve 4 ezer és 12 ezer mm táblaméret között.

A lánvágáshoz nem csak egy, hanem 3 db CNC vezérlésű Messer márkájú lángvágógépet használnak, amelyek közül 2 db 4 fejes és 1 db 6 fejes, különböző méretű asztalokkal. Ez lehetővé teszi azt, hogy a legkülönbfélébb vastagságú és méretű acélt is el tudják vágni.

Ahhoz, hogy még tökéletesebb legyen az elvégzett munka, a lángvágás során tiszta propángázt is alkalmaznak. Ez ezért fontos, hogy szép vágási felületet biztosítsanak még a legvastagabb lemezek esetén is. 2001 óta a cég része az ISO minőségirányítási rendszer is, amely révén szinte a tökéletes vágási pontosságot és alakhűséget tudják biztosítani.

Minden esetben a lángvágott felületeket megtisztítják kézi köszörűvel még a szemcsézés előtt, hiszen ez nagyon fontos ahhoz, hogy minél tökéletesebb legyen az elvégzett munka.

Mivel egyszerre 3 gépen is tudnak dolgozni, így ez nagyfokú rugalmasságot biztosít, illetve nagyban lerövidíti a megrendelések elvégzését. Az ajánlatkérésre általában 1-3 napon felül szoktak válaszolni és már konkrét ajánlatot adni, illetve a vállalásokat maximum 1-2 hetes határidővel tudják vállalni. Ehhez hozzájárul a több mint 2000 tonnányi saját alapanyag készlet is egészen 250 mm vastagságig.

Nagyon érdekes volt az elmesélése. Most már tudom, hogy hova, melyik céghez kell fordulnunk akkor, ha nekünk is lángvágásra lenne szükségünk.