Mennyibe került nekem a cégem megalapítása?

Amióta megnyitottuk az éttermet, nagyon sok barát és ismerős felteszi azt a nagy kérdést, hogy mennyibe is kerül egy céget megalapítani. Az az igazság, hogy maga a kft alapítás költségei nem olyan magasak, hiszen nagyon jó csomagokat lehet megtalálni az interneten. Én a topcegalapitas.eu segítségét vettem igénybe, ahol a Kft. alapításban tudnak segíteni akkor is, ha rendelkezik valaki saját székhellyel, de akkor is, ha nem rendelkezik, hiszen székhely szolgáltatást is nyújtanak, ami azt jelenti, hogy általuk biztosított székhelyet is lehet igényelni. Mivel nekem volt saját székhelyem, így egy kft. alapítás saját székhellyel csomagot tudtam választani, ami kevesebb mint húszezer forintba került. Ez tartalmazta a Kft. alapítást ügyvéddel, a tulajdoni lapot, aláírásmintákat, jogi képviseletet a cégbíróság előtt, valamint az egy órás konzultációt, illetve magáról a Kft. bejegyzéséről is kaptam értesítést az irodától.

Ezt akkoriban is egy nagyon kedvező ajánlatnak tartottam. Nekem megért néhány ezer forintot az, hogy valaki segített nekem a cégalapítási folyamatot teljesen véghezvinni.

Tényleg azt gondolom, hogy a Kft alapítás költségei nem magasak, még akkor sem, hogyha másra bízzuk ezeket a feladatokat. Azontúl, hogy nem nekem kellett minden folyamatot intéznem, nagyon sok mindenre választ kaptam ettől a cégtől a kezdetek kezdetén. Azt is elmondták nekem, hogy hány személy alapíthat kft-t., mekkora tőkével kell rendelkeznem a kft. megalapításakor. Ennek a tőkének mikor kell rendelkezésre állnia. Az egész kft bejegyzéssel kapcsolatos teendőkről kaptam részletes tájékoztatót. Azt is, hogy ők pontosan miben tudnak nekem segíteni, valamint arról is informáltak, hogy a kft. beadásától számított hány napon belül jegyzik be általában a cégeket, illetve, hogy mikortól nyithatok bankszámlát, és mikor kezdhetem meg a cégem tevékenységét. Voltak teendők, amiket még a cégalapítás előtt nekem kellett elintéznem, ezekről is részletes tájékoztatást kaptam, valamint azt is elmondták, hogy amikor megtörténik a cégalapítás, akkor utána milyen teendőkkel kell számolnom. Ezek egyébként az oldalukon is megtalálhatók, így ott is lehet informálódni. Valamint ezen kívül azt is meg lehet tudni, hogy a cégalapítás milyen feltételekhez kötött, milyen feltételek vannak meghatározva az ügyvezetőkre, valamint a tulajdonosokra vonatkozólag. Ezen kívül természetesen az egész cégalapítás menetét is meg lehet találni, onnantól kezdve, hogy megtörténik a telefonos bejelentkezés, egészen addig, amíg a cégbírósági bejegyzés megtörténik.

Nagyon hálás vagyok nekik, hogy segítettek nekem a cégalapítás során, egy nagyon gyors ügyintézési folyamatot és igazán segítőkész embereket ismerhettem meg általuk.