Középkori étteremből a grill királyává: hogy vettünk kerti grill sütőt

Családi kiruccanáson voltunk, és sikerült beülnünk egy “középkori” étterembe, ahol aztán apának az a csodálatos ötlete támadt, hogy mi lenne, ha vennénk egy kerti grill sütőt a hegyre (= a szőlőskertünkbe), úgyis olyan sokszor vagyunk ott a nyáron, meg gyakran sütögetünk többed magunkkal. A vége az lett, hogy anya bele is egyezett. Gondoltam, ha már egyszer én is utána nézek a dolognak. Az lett a keresésem vége, hogy a Dealer – Gastro & Ice Dealer webshopjában kötöttem ki, ami ételekkel kapcsolatos gépekkel üzletel. Azt egyből gondoltam, hogy ez nem feltétlenül nekem való, vagy mondjuk, hogy nekünk való oldal, de felkeltette a kíváncsiságomat, így körbe néztem.

Hogyha valaki vendéglátással foglalkozik, ezt az oldalt mindenképp tegye be könyvjelzőbe, mert itt minden is van, ami étel: a fagyi géptől a mosogatógépen át az italgépekig szinte minden. És bizony, kerti grilljük is van, de sajnos nem hiszem, hogy még akár a legkisebb grill is elég kicsi lenne, hogy kihasználjuk rendesen. Mert oké, hogy a nyáron, meg az ősszel mondjuk összesen van 6 nagy összeröffenés, mikor vagyunk húszan, de azt eddig is megoldottuk, és ez ahhoz egy kicsit sokat kóstál.

Nem is véletlen, hiszen főleg szállodák meg éttermek azok, amiket ez az oldal kiszemel magának, és nekik kell megfelelnie. Ilyen lehetne például az az étterem, ahol ettünk. Mert lehet, hogy a külcsíny azt mutatja, hogy középkori, de biztos, hogy a konyha tele van olyan berendezésekkel, mint amiket itt is láttam. Így azt sem csodálom, hogy egy éves garanciát vállalnak a gépekért, hiszen ezek a nyáron minimum, de attól függően, hova kerülnek akár a télen is szinte non-stop használatban vannak. Így elég hamar kiderülhet, ha valaminek esetleg problémája van.

Nos, ugyan nekem nem tudott segíteni a Dealer – Gastro & Ice Dealer, de a vendéglátósoknak nagy szeretettel ajánlom, aztán ha valaki kipróbálta őket, jelezzen, milyen élményeik voltak.