Inkább a Balcsi, mint a középkor!

A tavalyi csapatépítő eseményünk egy középkori étteremben volt. Nem mondom, hogy nem volt jó, de számomra kicsit unalmas volt, meg talán mindig eszembe jutott, hogy a középkorban nem épp a higiénia volt a fő szempont, aztán mindig ezen filóztam, ami végül elrontotta a kedvem. Persze ez az egész teljesen alaptalan volt, az étterem kifogástalanul tiszta volt, de hát nem tudok mit tenni, úgy tűnik, ezek a helyek nem éppen nekem valók.

Az idei évben, egy egészen más megközelítésben indultunk el a csapatépítő tréningre. Úgy döntöttünk, hogy sokkal nagyobb volumenű programot választunk, mint egy sima vacsora valami fancy étteremben, és lenézünk a Balaton környékére. Hamar rá is találtunk hát a BalatonPro oldalára, ahol nagyszerű csapatépítő tréning lehetőséget találtunk. Mivel szerettünk volna 2 napot a Balatonon tölteni, ezért magát a programot úgy állítottuk össze a BalatonPro csapatával, hogy kitegyen két teljes napot, de közben pihenésre is legyen idő.

Első napra a vitorlás csapatépítést választottuk, amit megfejeltünk egy SUP versennyel. Én korábban már kipróbáltam ezt a sportot, de a többiek még csak most találkoztak vele először. Mivel a BalatonPro-nál a legtöbb vitorlás 10 fős, ezért mi a magunk 18 főjével 2 darab vitorlással bőven és igazán kényelmesen elfértünk. Mindkettő vitorlás csodálatos állapotban volt, és szuperül felszerelt volt. Egyértelmű volt, hogy mindegyik vitorláson volt mosdó, de azért nem számítottam arra, hogy hűtő és beépített hangszóró is az alapfelszerelések közé fog tartozni. Ezért egész út alatt tudtuk jó hangosan hallgatni a zenét, nagyon jó buli volt az egész.

csapatépítő

Mivel a BalatonPro-nál tudták, hogy a legtöbbünknek a SUP újdonság, úgy állította össze a feladatokat, hogy mindenki élvezze és legyen sikerélménye. Az első feladat az volt, hogy mindenki tanuljon meg felállni a deszkán, anélkül, hogy beleborulna a vízbe. Mikor ez már mindenkinek ment, akkor következhetett néhány gyorsasági és ügyességi verseny is. Három csapatra oszlottunk, és kezdődhetett a véget nem érő versengés. Természetesen senki nem vette véresen komolyan, a lényeg az volt, hogy mindenki élvezte az együtt töltött időt és mindenki egy teljesen más oldaláról ismerhette meg a másikat. Miután végeztünk a versenyekkel, még pacsáltunk egy kicsit a vízben és máris vacsoraidő lett.

A BalatonPro kikötője, a siófoki Stefánia kikötőben van, odamentünk vissza mi is a vitorlásokkal. Ja, azt el is felejtettem megemlíteni, hogy természetesen mindkét vitorláson volt saját kapitányunk, hiszen egyikünk se tudna elvezetni egy ilyen nagy vitorlást. Szóval már vacsoraidő volt, mire a kikötőbe érkeztünk, így beültünk a kikötő panorámás éttermébe, hogy megtöltsük a pocakunkat a nagy izgalmak után.

A másnapi program is nagyon zseniális volt, aznap ugyanis quad túrára indultunk délután, ami minden várakozásomat felülmúlta. Elképesztően jól szórakozott mindenki, én megmondom őszintén, hogy nem is tudtam, hogy ez a quadozás ennyire király lehet. Ha egyszer tehetitek mindenképpen próbáljátok ki, ha pedig a Balatonon vagytok, akkor forduljatok a BalatonPro-hoz.

Egyébként ennek a cégnek a fő profilja az egyéni vitorlás bérlés, de közben rendezvényszervező cégként is működnek, szóval a csapatépítőkön kívül (ahol még amúgy rengeteg más lehetőség is van a vitorlázáson és a quadozáson kívül) vállalnak még céges partikat, szülinapokat, házassági évfordulókat legény-, és lánybúcsúkat, na meg persze lánykéréseket is. Igazán elképesztő, hogy milyen sokoldalú ez a cég. én mindenkinek csak ajánlani tudom őket.