Egy lovagi étteremben kaptam a tuti tippet!

Ti voltatok már középkori étteremben? A családunk imádja ezeket, és ha van valami születésnap, névnap vagy bármi más, ami ünneplésre ad okot, akkor az esetek túlnyomó többségében ilyen helyeken fordulunk meg.

Az ilyen vendéglőkben általában lehet kézzel enni, ami szerintem poén, bár a higiéniára ilyenkor fokozottan oda kell figyelni. Persze van lehetőség evőeszközt is használni, ha valaki szeretné.

Legutóbb az évfolyamtársaimmal voltunk ott, mert megszerettünk volna ünnepelni egy sikeres vizsgát. Egy olyan tárgyról van szó, melyből az emberek 70%-a megbukik az első alkalommal, szóval volt okunk az örömködésre.

Miközben falatoztunk, valahogy szóba kerültek a diákmunkák. A társaságból többeknek is volt már ilyen jellegű munkája, és kicsit irigykedtem is rájuk. Megkérdeztem tőlük, hogyan tudtak olyan állást szerezni, ami nem ütközik a tanulmányaikkal?

A válasz a következő volt: “csak menj fel a topiwork.hu oldalára, és onnantól kezdve már sima az egész, hidd el!”

Ez elég jól hangzott, szóval ahogy otthon voltam, az első dolgom volt jobban utánajárni ennek a weboldalnak.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka honlap rekord gyorsasággal meggyőzött arról, hogy itt bizony tényleg olyan segítséget kapnak a tanulók, amire egyszerűen nem szabad nemet mondani.

Én mostanáig úgy tekintettem az álláskeresésre, mint valamiféle mizériára, de mióta találkoztam ezzel a csapattal, már tudom, hogy ez lehet ám egyszerű is!

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka felülete mindent megtett azért, hogy a lehető leggyorsabban megtaláljam azt az állást, amit nem csak tudnék, de szeretnék is csinálni! Ja, és persze közben a vizsgákra való felkészülésre is marad időm!

A folyamat egyébként pofonegyszerű, és ezt részletesen közlik is az oldal látogatóival. Miután megtaláltad, amit szeretnél, egyszerűen csak jelentkezned kell néhány adat megadásával.

Ezután a Topiwork emberei felkeresnek, és egy interjúra is sor kerül, ahol eldöntik, hogy valóban Te vagy a megfelelő erre az állásra.

A következő lépésben már magával a munkáltatóval fogsz beszélni, és ha itt is minden rendben zajlik, akkor kezdődhet a munka!

Az adminisztrációs teendőkért kár aggódni, mert a Topiwork weboldalán mindent könnyedén elintézhetsz majd!