Egy középkori város szépsége és én

Mindig elvarázsoltak a rejtélyes, misztikus városok. Tudod, amik tele vannak olyan épületekkel, amik már több száz éve ott álltak és a történelem alakjai is járhattak körülötte. Legyen szó kastélyokról, várakról, régi belvárosi épületekről, engem ez elvarázsol. És hol is lenne az ember a legjobb helyen ezekhez a helyszínekhez, mint Európában? A gazdag történelem sok különleges építménnyel ajándékoz meg minket egészen a mai napig. A legjobb persze nem más, mint maga Budapest. Ennek a városnak a világ minden pontjáról csodájára járnak és nem is csoda, számos gyönyörű középkori építmény díszeleg mindenfele. Meg is fordult a fejemben, hogy esetleg aktuális lenne valamilyen formában képeket is készíttetnem magamról a közelükben.

Be is gépeltem a keresőbe azt, hogy portré fotózás budapest, mondván a nagyvárosi környezet biztosan hemzseg a fotósoktól. Nem tévedtem, nehéz is volt leszűkíteni a kört, de csak sikerült a végére egy konkrét oldalon elidőznöm annyi, hogy meggyőzzön. Ez az oldal a Szoboszlai Kriszti kitűnő stílusérzékkel megszerkesztett, fotóművészetét hirdető oldal volt. A sok opció között azt sem tudtam, mit válasszak. Ugyan az eredeti keresésem a portré fotózás budapest volt, de megtetszettek a gyermek és a családi fotózások is. Kifejezetten tetszettek a megosztott képek, remek fényekkel dolgoztak és a helyszínválasztás, amiket a kültéri képeken láttam szintén profinak tűnt. Mivel engem is a kültéri képek érdekeltek ezeket ösztönösen kerestem és nem is csalódtam: csodálatos színek és formák, akár különleges épületek előtt is. Pontosan ezt kerestem, de még volt pár kérdésem. Először is az árak érdekeltek, de a weboldalon hamar rátaláltam a csomagokra. A hatás: pozitív csalódás, nem is kicsi. A kiállított képekből azt gondoltam volna, hogy egy minőségi fotósorozat egy kisebb vagyon lehet itt, de egyáltalán nem így volt. Teljesen elfogadható árakkal szembesültem, sőt, a nekem tetsző csomag kiválasztásában is segítséget kaptam. Ezután volt lehetőségem elmerülni az oldal egyéb mondanivalóiban is. Az az érzésem volt, hogy Szoboszlai Kriszti igazi profi lehet. Megismerhettem a vízióját, ami nagyon is könnyen rezonált az én véleményemmel a portréfotózást illetően. Igazi, őszinte és emberi képek készülnek itt a vendégekről, akikből a fotós igyekszik kihozni a legtöbbet, ezzel időtállóvá téve valójukat. Nagyon szimpatikus hozzáállás, csak támogatni tudtam.

Egy kevés aggályom is volt a ruházat területén, hiszen nem tudtam pontosan, hogy milyen ruhát kéne választanom egy ilyen fotózáshoz, de az oldalon lévő információk megnyugtattak, hogy nemcsak a saját ruháimra, de díjmentesen kölcsön vehető egyéb ruhákra is számíthatok majd. A weboldalon pontos leírást is találtam a képkészítési folyamatról, így már fogytak a kérdéseim. Szerettem volna biztosra menni, ebben segítségemre voltak a pozitív visszajelzések is, amiket olvastam. Ugyanakkor további kérdéseket is fel tudtam tenni a későbbiekben az oldalon elhelyezett telefonszámot hívva. Emellett a jelentkezés is egyszerű és egyértelmű volt, hamar sikerült egy olyan időpontot leegyeztetnem, ami megfelelt és még sokat sem kellett várnom. Mondhatni a végére minden a helyére került.