Egy középkori étteremben egy régi ismerőssel találkozhattam

Biztosan ti is hallottatok már, sőt talán már tapasztalataitok is vannak velük kapcsolatban, a középkori éttermekről. Ezeknek a lényege az, hogy a finom falatokat középkori stílusban tálalják, de persze az éttermi berendezés és a személyzet is hasonló módon mutatkozik.

Én nagyon szeretem ezeket a helyeket. Évente mindig egy ilyen vendéglőben szoktuk tartani a barátaimmal az évzáró találkozókat. Most feltűnt egy rég nem látott ismerősöm is, akinek mindenki nagyon örült.

Azt még nem is említettem meg, hogy itt még kézzel is lehet enni, így idézve fel még inkább egy régi kornak a hangulatát. Természetesen ez egyáltalán nem kötelező, és lehetőség van arra, hogy evőeszközt használjunk. A régi ismerősünk viccesen meg is jegyezte, hogy még szerencse, hogy ritkák ezek az éttermek, mert ártana a most induló üzletének. Elmesélte, hogy szeretne egy webshopot indítani, ami elsősorban az evőeszközökre fókuszál. Nagyjából minden előkészületet meg tett, már „csak” annyi maradt, hogy felépítse a weboldalát. Ez legalább akkora falat volt a számára, mint a hatalmas adagok, amiket ott felszolgáltak. Én éppen a mákos gubából falatoztam, mikor úgy döntöttem, hogy segítek neki, mert nemrégiben nekem is egy honlapra volt szükségem.

Szerencséjére én tudtam, hogy hol is lenne érdemes elkezdeni a weboldal készítést. Ezen a linken egy olyan cég webhelyére jutunk el, akikkel kapcsolatban fantasztikus tapasztalataim vannak. Ennek a szolgáltatónak a saját netes felülete önmagáért beszél. Akár laikusként, akár hozzáértőként látogatunk el ide, minden tartalmából, karakteréből és design elemeiből is visszaköszön a profizmus.

Már az első látogatásunk alkalmával is azonnal átlátunk minden fontos információt. Az oldal felső részében pontosan láthatjuk azt, hogy mivel is foglalkoznak. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ez a vállalat az online marketing területét teljes egészében lefedi.

Az ismerősöm esetében a honlap megalkotása volt a lényeg. Ennek a keretében a nulláról felépítenek nekünk egy olyan online felületet, ami minden tekintetben megfelel a modern elvárásoknak.

Ők pontosan tudják, hogy egy üzleti céllal megalkotott weboldal esetében egy mérőszám létezik a megrendelők szempontjából: mennyi bevételt fog neki az generálni. Amennyiben a webshopunkat az ő kezükbe adjuk, ez meg is fog valósulni.

Megnyugtató itt olvasni a már meglévő ügyfelek tapasztalatait. Itt leírják azt, hogy milyen makulátlan megoldásokat is kaptak ettől a csapattól, ha online jelenlét megerősítéséről van szó. Ezeknél a véleményeknél egyébként elérhetőek az ügyfelek honlapjai is, így saját szemünkkel is láthatjuk azt, hogy eddig milyen eredményeket is értek el. Ennél kevesebb jobb módja van annak, hogy meggyőződjünk arról, hogy ez a vállalat jelenti a tökéletes választást.

Mi ennek az egész folyamatnak az első lépése? Természetesen egy igen alapos megbeszélés arról, hogy ez a weboldal milyen is legyen és mire fókuszáljon. A megrendelő az, aki tisztában van a saját üzletével és a piacával, így a tudását meg kell osztania a szolgáltatóval is, hogy a végeredmény a lehető legkifogástalanabb legyen. Én is részt vettem már egy ilyen megbeszélésen és olyan kérdéseket tettek fel nekem, amikre addig nem is gondoltam. Bevallom, a válaszokat is nehezen tudtam hirtelen megadni, de szerencsére rávezettek engem a helyes megoldásokra.

Például nagyon nem mindegy az, hogy egy weboldal milyen módon is kíván bevételhez jutni. Ajánlatkérés? Rendelés? Esetleg mindkettő? Ezek a válaszok nagyban meghatározzák azt, hogy milyen is lesz ideális weboldal a számunkra. Ugyancsak fontos az is, hogy kik is jelentik a célközönséget, hiszen ez fontos a nyelvezet, az oldal designja szempontjából is.  Az ismerősöm például túl fiatalos stílusban tervezett kommunikálni a vásárlóival, pedig az ő ügyfeleit leginkább a középkori asszonyok teszik ki.

Miután végeztek a személyes megbeszéléssel, fel is hívott telefonon és meghálálta, hogy hozzájuk irányítottam.  A velük folytatott tervezés hatalmas önbizalmat adott neki az induló vállalkozása sikerének a szempontjából. Általuk rövidesen egy olyan honlapot fog kézhez kapni, amit a célcsoportja nem csak meg fog találni, de még vásárolni is fog azon keresztül. Hiszen ez a weboldal készítés lényege és célja.